Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kocsonya recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» só
» bors egész
» 2 szál sárgarépa
» 1 szál fehérrépa
» 1 db paprika erős
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon készre főzöm. Kanállal kiveszek egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor jó. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztom és rámerem a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedem. Hideg helyre teszem.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
4 komment 3 ember kedveli magyaritunde
2014.06.18 15:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
katika_1972 2016.09.05. 12:55 (#4)
Az előttem szólókat látva és olvasva . Sosem ettetek még egy finom ételt semmiből sem. Nem hogy kocsonyából!Sajnos a fokhagyma is zöldség kategória csak úgy meg emlitem . Tudatlanok!
oregpista 2014.12.29. 22:00 (#3)
Aki a kocsonyába zöldségeket és egyéb adalékokat tesz, az nem készített még rendes kocsonyát.
mtaszilo 2014.06.21. 13:32 (#2)
Egyetértve az előttem szólóval annyit tennék még hozzá, hogy a fokhagymát nem szabad kispórolni a főzésből. Ennyi alapanyaghoz nyugodtan lehet 4-5 fejet használni. Az én receptem szerint még 3nagyobb babérlevelet is lehet belefőzni.
bacskaitamas 2014.06.20. 15:52 (#1)
Gasztronómia elleni terrortámadás ha a kocsonyába répa és egyéb gyökérzöldségek kerülnek. Hamar el kellene felejteni,nehogy a felnövekvő generáció magáévá tegye ezt a fatális tévedést.Íztuningnak viszont egy kevés füstölt "bármi", ami akár nyúlja is lehet. Remek ízt ad,csak ne tegyünk belőle annyit,hogy a füstölt íz dominenciához jusson. Még egy bevált praktikum: frissen tört fokhagymát rakni egy szűrőbe,és ezen keresztül merjük a tányérokba a levet.
Címkék
első levét, ujjunkat belemártva, főtt húst, zsírréteget leszedem, mélytányérokban, kocsonyahúst, megtisztítom, kocsonyahús, zöldségeket, zsírréteget, vöröshagyma, fűszereket, szétosztom, belemártva, hagymákat, sárgarépa, hozzáadom, felteszem, egyenlően, fokhagyma, felteszem, fehérrépa, felforrt, Időnként, megmosom, Kocsonya, Kanállal, ujjunkat, leszedem, kiveszek, vöröshagyma, fokhagyma, bors egész, szál sárgarépa, szál fehérrépa, paprika erős,
Baconos-besameles nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Puncsos szelet
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres flekken-roston sütve...
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Indiai csirke rizzsel
1 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Bigos
0 komment 2 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Diós -mákos kiflik
0 komment 17 ember kedveli
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Csirkés tavaszi tekercs
0 komment 8 ember kedveli
Cukkinileves joghurttal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.